Energi

Overgangen til et elektrificeret og vedvarende energisystem er afgørende for, at Danmark kan nå det politiske mål om en reduktion af CO2-udledningen på 70% inden 2030. På grund af den seneste udvikling inden for vedvarende energiteknologier såsom batterier, varmepumper og solpaneler er det nu muligt at producere, konvertere og lagre energi lokalt.

Udviklingen af ​​Middelfart Skovhaves starter med etableringen af ​​Væksthusene - et socialt knudepunkt, hvor folk kan mødes, dele og være sammen. Væksthusene vil fungere som en katalysator for udviklingen af den nye bydel som et lokalt økosystem. Dette levende laboratorie tilbyder en række nye muligheder og opgaver til sammenkobling af energisystemet på lokalt niveau, både gennem energifællesskaber og ved en ændring af enkeltpersonens rolle, der går fra at være forbruger til ’prosumer” (en forbruger, der også producerer).

Energi_Page_23.jpg
 

Energilab vil fokusere på at teste og validere et fleksibelt og fremtidssikret energisystem, der sikrer optimal udnyttelse af den producerede energi. Dette opnås ved at integrere en bred vifte af både eksisterende og nye løsninger. Med hensyn til opvarmning vil det involvere bygningsintegreret energiproduktion og -lagring, bedre anvendelse af overskudsvarme, elektrificering af varmeproduktion gennem f.eks. varmepumper, og bidrag fra nye typer af varmeproducerende geotermiske anlæg. Energilab vil undersøge levedygtige alternativer til den eksisterende energisystemstruktur samt de regler, der ligger til grund for den. Energiomstillingen er altså ikke alene et spørgsmål om nye energiteknologier, men i høj grad en ændring af borgernes, virksomhedernes, kommunernes, forsyningsselskabernes og statens roller og måde at arbejde sammen på.

 
20201207_MFØ_005_Green houses_yk.jpg
Previous
Previous

Bolig